Autostoeltje Maxi - Autostoelen - Maxi Cosi - Kinderautostoel - Autostoeltjes Maxi Cosi


Budget babyspullen helpt u met informatie en advies bij de aankoop van een autostoel voor uw kind.
Voor kinderen tot twaalf jaar oud zijn kinderstoeltjes verplicht in de auto. Pas vanaf twaalf jaar oud passen de kinderen in de standaard 3 punt autogordel. Voor de veiligheid is het erg belangrijk dat je voor de juiste autostoel kiest. Kijk naar het maximale gewicht en de maximale lengte van het stoeltje. Per model vind je de detail informatie. Het is zeer belangrijk om vaak de autostoel te checken. Jouw kindje groeit, dus gordels, hoofdsteunen en stoel positie moeten af en toe aangepast worden.

Bij het kopen en gebruik van een autostoeltje is het belangrijk om op de volgende aandachtspunten te letten. Foutief gebruik van een autostoeltje kan letsel veroorzaken. Voorkom dit!

  • - Controleer de gebruiksaanwijzing bij het plaatsen van het stoeltje; 
  • - Kijk niet alleen naar de gebruiksaanwijzing van de autostoel maar ook van de auto. Denk aan de plaats van de airbags.
  • - Verstel geen stoeltje tijdens de rit.
  • - Zet je kind nooit in een ondeugdelijke, kapotte of te kleine autostoel.
  • - Controleer of het stoeltje voldoet aan het ECE R44/03 keurmerk.
  • - Er mag geen speling op de autogordels zitten.
  • - Een kinderstoel moet voldoen aan Europese normen voor veiligheid. Het keurmerk hiervoor is ECE R44/03. Een goedgekeurd zitje herken je aan de oranje keurmerksticker.

 

Indeling autozitjes naar leeftijd en gewicht

Groep
Kilo
Leeftijd
0 plus 0 - 13 0- 15 maanden
1 9 - 18 8 maanden - 4 jaar
2-3 15 - 36 3 - 12 jaar

 

Leeftijd en gewicht spelen een invloed bij de keuze van een autostoel. Een autostoel heeft een maximale belasting. Deze wordt in kg weergegeven. Per auto zitje wordt een leeftijdsindicatie aangegeven. Bij het kiezen van de juiste autostoel zijn lengte en gewicht belangrijker dan de leeftijd van uw kind.

In de autostoel kan je kind ook slapen. Veel type stoeltjes hebben een aparte slaapstand.

Uw kind zit zeker niet stil onderweg, er wordt gespeeld, gegeten en gedronken. Door de beweging van de auto zal zeker wel eens wat over het stoeltje heen gaan. Geen probleem als het stoeltje een afwasbare bekleding heeft. Je maakt het dan makkelijk weer schoon.

Bekende merken autostoelen zijn maxi-cosi, recaro, renolux, bloom, maxi cosi, quinny, mutsy, aerosleep, bugaboo, besafe en romer.

Neem na deze informatie gelezen te hebben is een kijkje in ons assortiment budgetautostoelen

Kijkt u ook eens naar de volgende online aanbieders van autostoeltjes:

Geboortewinkel

babyhuys autostoelen 

autostoelen - babypark 

 

babyhuys 468x60 2